Midsommar del 2.

Efter att ha utsatts för en intervention av Hjärtat har jag en bekännelse. Det tar mig emot, men here it goes. Hej jag heter Louise och jag är väderpessimist. Det var tydligen inte alls så dåligt väder hos oss på midsommar som jag envist framhållit. Och när jag går igenom bilderna får jag bistert erkänna att jo, solen skiner ju mest hela tiden. Men till mitt försvar måste jag få säga att det stod som spön i backen nästan hela lördagen. Nåja, det var ömsom sol, ömsom regn. Så. Nu talar vi inte mer om det här tycker jag, utan tittar på lite mer bilder.

Love,

L

Det kan se ut som att jag flyr dansen här, men det är bara för att gullungen tillika gudbarnet i min famn av någon outgrundlig anledning blev livrädd för alla vuxna människor som galendansade i ring till ”vi äro musikanter”.

Ännu en utsiktsbild, här från klipporna.

Jag tror att det här är en gammal ficklampa, men jag är inte helt säker. Fin hursom. I hyllan står också ett par yatzyburkarna i skinn. Det var jag som ledde in Emma i yatzyfördärvet förra sommaren, ett missbruk jag själv odlat sedan barnsben. Omöjligt att ta sig ur.

Något makabert kan tyckas, men jag blir mest gråtmild av att se våra framlidna hundar stå på hyllavsatsen. Tanken var att Cilla skulle grävas ned på ön som hon älskade. Men vi kunde inte riktigt släppa henne så vi lät henne stå kvar ett slag på hyllan. Där har hon stått de senaste femton åren och fick för ett par år sedan sällskap av Tim.

På landet går vi som sig bör på dass, eller kissar i gräset. Det finns något trivsamt och rogivande med att sitta och fundera på ett dass, medan fåglarna kvittrar och lövskogen sjunger utanför dörren och den enda ljuskällan man har att tillgå är lågan från en gammal fotogenlampa.

På dass läser vi om Björn Borg och Jannicke Björlings stormiga äktenskap, om Hans Scheikes sexsekt, om dramerna i Monacos kungahus, om Prins Charles och Lady Di och om hur Victoria år efter år firar födelsedag på Solliden. Där finns minst en skvallertidning från varje sommar sedan tidigt åttital och jag gillart. Skvallertidningar var helt enkelt lite bättre förr.

Hejdå landet, vi ses snart igen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Midsommar del 2.

  1. Fatima skriver:

    Det skulle inte precis va skittråkigt om gängets höstresa gick hit i år 😉

  2. haha du är rolig. jag undrade just hur det kunde vara så mycket regn hos dig?:) och jag håller verkligen med Fatima där. båt baby, båt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s