Vårkänslor på Formex!

Igår var jag, Linda, Emma och BoboFormex. I mitt tycke är det mycket roligare att gå på Formex den här säsongen eftersom att mässhallarna fullkomligen exploderar av vårkänslor. Och det behövs ju såhär i smällkallaste tråkvintern. Det talades om flera olika trender, alla med ordet Fresh som utgångspunkt. Och nog var det fräscht alltid ute på Älvsjömässan! Glassiga färger, ljusa pasteller och krispiga tulpaner i massor. Inte nog med det genomsyrade återbrukstänket mässan. Och det gillar jag. Stadsmissionens Remake-avdelning var till exempel där och skapade. Här kommer ett gäng bilder som kan sammanfattas i orden ”geometriskt och färgglatt”. Gult (som är min nya favoritfärg i smyg), mingrönt, orange, rött, rosa, grått, vitt och svart är en oslagbar kombination.

Yesterday was the first day of Formex, an interior design fair for Nordic design. I went there together with Emma, Linda and Bobo. I love Formex this time of year when it is an explosion of spring feelings and colours, light pastels and tulips. Here are som pictures of geometric and colourful furnitures, patterns, china and wallpapers.

Superliving, Isaak, retrokoppar, vintage, vintageprylar, mingrönt
Underbara Superlivingkoppar och tapet från Isak. Jag kan avslöja att ett liknande tapetprojekt håller på att ta form hemma hos mig. När det är klart ska jag självklart visa er.

Knoppar, hängare, Isaak, Superliving, retro, vintage, vintageprylar
Knoppar från Superliving. Åh, om jag ändå hade ett barnrum!

tapet Isaak, retro lampa, gul lampa, plåtlampa, vintage, retro, vintageprylar
Lampor från Superliving (igen) och tapet från Isak (också igen).

tapet Mimou, industrilampa, säng, sängkläder, geometriskt mönster, vintage, vintageprylar
Mimous monter var riktigt inspirerande. Uppbyggd utifrån fyra olika rum som var och ett fick representera var sin stil. Att tejpa upp personliga bilder och vykort som en moodboard på väggen var en trend som återkom i flera montrar. Enkelt att göra hemma med färgglad eller mönstrad washitejp. Och tål att sägas en gång till – gult är hett!

Retro stol, string stol, turkos stol, mint, vintage, retro, vintageprylar
Den här stringstolen i sann retrostil kommer i olika tappningar den här säsongen. Den här barnvarianten (ja, det är en minivariant!) har klassiska svarta stålben och plastband i somrig färg.

docksta tofflor, tyg tofflor, vintage, retro, vintagetofflor, vintageprylar
Dockstatofflor i ny, kul tappning. Älskar Docksta!

Väska littlephant, tygväska, svartvit väska, gul väska, bowling bag, vintage, retromönster, retro, vintageprylar
Väska från Littlephant. Littlephants monter var klart bäst på hela mässan. Inte nog med att designen är fantastisk rakt igenom, Camilla bakom märket är kanske den härligaste personen jag någonsin mött!

Harlequin mönster, littlephant kudde, littlephant mönster, retro, vintage, vintageprylar
Harlequinmönster är en favorit. Den här var en riktig vitaminkick i bästa färgerna från Littlephant.

tekanna, macaron, retro mönster, retro textil, littlephant, vintage, retro, vintageprylar

Detta inlägg publicerades i Jobb, Sånt jag gillar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vårkänslor på Formex!

 1. Maria skriver:

  Vad härligt det ser ut! Men igår var dagen fantastisk, ingen tråkvinter här utanför Nyköping. Minus nitton, strålande sol, ljusare på em och en tvååring som tumlar i snön 🙂

  • vintageprylar skriver:

   Helt sant Maria, det var fantastiskt väder även här i Stockholm! Minus 19 slapp vi iofs, men hög kall luft, sol och blå himmel fick vi njuta av. Men du vet, gräset är alltid lite grönare på andra sidan och det är därför det är så svårt att njuta av vintern för att våren är så förbaskat härlig 🙂

 2. Nick & Sandra skriver:

  Hello Ladies, Love the retro style of your blog. Do you mind if we use the Formex images on our ISAK blog with credit to you of course?
  Thanks
  Nick & Sandra
  Isak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s